портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З нагоди Дня пам’яті Героїв Крут Юлія Костюніна зустрілась з учнівською та студентською молоддю закладів освіти області

Опубліковано 29 січня 2023 року, 15:15 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

29 січня з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут відбулась зустріч заступниці голови облдержадміністрації Юлії Костюніної з учнівською та студентською молоддю закладів освіти області. У режимі онлайн до студії у Краматорську доєдналася молодь із Києва, Харківщини, Черкащини та Чехії.

«Подвиг Героїв Крут став для нас символом патріотизму у боротьбі за незалежність країни. Їх подвиг надихає наших захисників, які сьогодні зі зброєю у руках захищають рідну землю від ворога. Україна обов’язково переможе! Ми всі щиро віримо у це та наближаємо Перемогу своїми діями. У кожного сьогодні свій фронт», - зауважила Юлія Костюніна. Присутні вшанували пам’ять Героїв-захисників України хвилиною мовчання.

У межах заходу учні та студенти, які досліджують історію визвольних змагань українського народу, зокрема, події 1918 року, презентували свої наукові доробки. Студенти Маріупольського державного університету розповіли, як напередодні відвідали місце перепоховання Героїв Крут на Аскольдовій могилі. Також відбулось обговорення значення Дня пам’яті Героїв Крут для реалій сьогодення України, підкреслено важливість залучення студентської молоді до процесів державотворення як 105 років тому, так і сьогодні. Юнаки і дівчата мали змогу поставити запитання до Юлії Костюніної, начальника Краматорської міської військової адміністрації Олександра Гончаренка та один одному щодо внеску молоді у наближення Перемоги, про плани повоєнної розбудови регіону.

За матеріалами департаменту освіти і науки облдержадміністрації