портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З нагоди Дня тренера відбувся спортивний форум «Тренер Донеччини – шлях до перемоги»

Опубліковано 20 липня 2024 року, 14:05 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

19 липня, у День тренера, до тематичного форуму в офлайн і онлайн форматах долучився спортивний актив Донецької області.

Спікерами на заході були: начальник управління фізичної культури та спорту Донецької обласної державної адміністрації Володимир Мицик, директор комунального закладу «Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки» Ігор Анушкевич, директор Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова, старший тренер з підводного спорту, директор Обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Донецької обласної організації ФСТ «Україна» Юлія Тернова, тренер-викладач відділення боксу спортивного коледжу імені Сергія Бубки, старший тренер Донецької області з боксу Андрій Бичков. Модератором форуму виступив директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

Із відеопривітанням до тренерів з нагоди професійного свята звернувся заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Ігор Бойко: «Шановні тренери, завдяки вам розкриваються спортивні таланти та виховується віра в перемогу. Пишаємося, як ви стійко тримаєте свій спортивний фронт. Впевнений, що зусиллями тренерів спортсмени й надалі гідно представлятимуть Донеччину на змаганнях як державного, так і міжнародного рівнів. Нехай настрій буде бойовим, міцне здоров’я – надійною опорою, і ніщо не зламає сталевого духу. Бажаю натхнення, успіхів, нових досягнень і звитяг на славу України!».

Актуальному питанню «Тренерський потенціал Донецької області» свою доповідь присвятив Володимир Мицик: «Тренер – це та особистість, яка виховує з юного спортсмена чемпіона та гарну людину. Велика вдячність кожному і кожній, хто вкладає всі свої знання та вміння у вихованців – як у дитячо-юнацькому спорті, так і в спорті вищих досягнень. У ефективному тандемі «спортсмен – тренер» здобуваються перемоги, які прославляють Україну у світі. На жаль, війна, що триває вже 10 років, суттєво вплинула на спортивне життя Донеччини: ми втратили дуже багато тренерів і атлетів, окупанти зруйнували наші міста, знівечили цілу низку спортивних об’єктів. Але, попри всі складнощі, ми продовжуємо вишукувати нові можливості для продовження спортивної діяльності, підтримання фізичної загартованості та ментального здоров’я мешканців Донецької області. Щиро бажаємо тренерам регіону безмежної наснаги, аби з року в рік надихати своїх учнів на яскраві здобутки».

Відзнаки з нагоди Дня тренера Володимир Мицик вручив: Юлії Терновій (підводний спорт) – як кращому тренеру Донецької області з неолімпійських видів спорту в лютому 2024 року, а також наставникам ДОСФКСП ім. С. Бубки Андрію Бичкову (бокс) та Ігорю Обухову (важка атлетика).

Про особливості підготовки тренерських кадрів та внесок у цей процес Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки доповів директор цього навчального закладу Ігор Анушкевич.

Про специфіку тренерської роботи, здобутки та перспективи розповіли Юлія Тернова та Андрій Бичков.

Завершився форум жвавим обговоренням питання реформування сфери фізичної культури та спорту, що передбачає перехід із системи спортивних шкіл до системи спортивних клубів. Своїми думками та позицією тренерів Донецької області щодо цієї ініціативи поділилася Крістіна Русінова.

Переглянути відеозапис прямого ефіру форуму «Тренер Донеччини – шлях до перемоги» можна за посиланням: https://www.facebook.com/sportdonoda/videos/1423407871654069.