портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З окупованого села на Донеччині евакуйовано 80-річну жінку

Опубліковано 13 лютого 2024 року, 17:55

Україна продовжує боротьбу за громадян, які опинились в окупації. Нещодавно вдалось евакуювати з тимчасово окупованих територій 80-річну жінку. Про це очільник Донеччини Вадим Філашкін повідомив на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Її донька звернулась до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Літня жінка залишилась в тимчасово окупованому селі на Донеччині та перебувала у важкому стані без змоги самостійно пересуватись. Пані Антоніна відмовилась від отримання російського паспорту, через це окупанти лишили жінку без виплат та засобів існування.

Офіс Омбудсмана спільно з  громадською оргазацію, що займається евакуацією, вирахували маршрут та допомогли Антоніні вирушити в дорогу. 24 січня вона залишила домівку та виїхала з окупації  через територію держави-агресора і далі територіями Естонії, Латвії, Литви, Польщі дісталась українського кордону. На кожному етапі волонтери її супроводжували та допомагали. 

Попри складний шлях, 4 лютого жінка нарешті зустрілась з донькою у Львові.  Тепер родина знову разом і перебуває у Києві в безпеці. 

Фото: Уповноважений Верховної Ради України з прав людини