портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З початку року Держприкордонслужба склала 412 адмінпротоколів за порушення правил перетину лінії розмежування

Опубліковано 16 березня 2021 року, 16:41

Державна прикордонна служба в районі проведення ООС протягом січня-лютого 2021 року склала 412 адміністративних протоколів за статтею 204-2 КУпАП «Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї» на загальну суму понад 464 тисячі гривень.  Про це під час круглого столу «Свобода пересування вздовж лінії розмежування: проблема застосування штрафних санкцій за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї» повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

Засідання круглого столу проходило під головуванням голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитра Лубінця за участю представників органів державної влади, Держприкордонслужби, міжнародних та правозахисних організацій.

Дмитро Лубінець наголосив, що у більшості випадків накладання штрафів викликано діяльністю окупаційних військ.

«Наразі ми маємо ситуацію, коли терористи штучно блокують роботу контрольних пунктів в’їзду-виїзду та не пропускають людей в обох напрямках. Люди, яким необхідно потрапити на підконтрольну Україні територію, вимушені шукати нові маршрути та їхати через територію Росії, тим самим порушуючи українське законодавство. Звісно, дотримання законів є одним з базових принципів української держави, проте ми маємо розробити механізм, який дозволить мешканцям окупованих територій уникнути штрафів, адже вони порушують закон через дії терористів», - наголосив він.

За словами народного депутата, при розгляді справ про стягнення штрафів у судах, судді у більшості випадків стають на сторону громадян та скасовують стягнення, проте це навантажує судову систему.