портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З початку року на Донеччині працевлаштовано понад 21 тис. громадян

Опубліковано 28 жовтня 2021 року, 14:55 , Донецький обласний центр зайнятості

Понад 21 тис. громадян було працевлаштовано з початку року за сприянням Донецької обласної служби зайнятості.

Для підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці та прискорення пошуку необхідної роботи, фахівці центрів зайнятості проводять різноманітні тренінги, в тому числі з використанням дистанційного формату.

Учасників заходів навчають як впевнено поводитись на співбесідах, як найкраще презентувати роботодавцю свої навички, професійний досвід та особисті якості, а також як підвищувати свій рівень компетенції.

У центрах зайнятості організовуються та проводяться онлайн мініярмарки з роботодавцями. Під час цих заходів представники презентують свої підприємства, інформують про актуальні вакансії, умови роботи, оплати праці, вимоги до кандидатів тощо. В разі зацікавленості шукача роботи у певній пропозиції фахівці центру одразу ж організовують співбесіду з роботодавцем в режимі онлайн.

Активно продовжують використовуватися електронні сервіси Донецької обласної служби зайнятості. Постійно оновлюються безкоштовні онлайн додатки та чат-бот у месенджері Telegram (@DonOczBot). Доповнюється новими пропозиціями інтерактивна мапа актуальних вакансій Донецької області (https://bit.ly/3eGkI5n) та інтерактивна мапа відеорезюме шукачів роботи регіону (bit.ly/2zkKnyK).

Нещодавно за ініціативи фахівців Волноваського районного центру зайнятості розроблено новий зручний, корисний та безкоштовний додаток «Онлайн помічник з питань зайнятості» (bit.ly/3pio3xq).

«Ми продовжуємо впроваджувати власні онлайн розробки та максимально наближати послуги служби зайнятості до населення. Цей додаток стане зручним сервісом для прискорення працевлаштування мешканців територіальних громад нашого регіону», – зазначає директор Донецької обласної служби зайнятості Валентина Рибалко.

Новітній сервіс в першу чергу направлений на допомогу мешканцям новостворених громад Донеччини. Додаток містить інформацію про актуальні вакансії, професійну орієнтацію, можливості щодо профнавчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, реєстрацію у персональному кабінеті, телефон колцентру Донецької обласної служби зайнятості тощо. Сервіс працює на системі Android та поки що охоплює ОТГ Волноваського району. Згодом географія сервісу буде розширена для мешканців Донецького регіону.