портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З Ужгорода до Мукачево прямує мобільний табір для підтримки дітей та батьків, які вимушено перемістилися з Донеччини

Опубліковано 28 липня 2022 року, 13:18

26 та 27 липня в місті Ужгород Закарпатської області здійснював свою діяльність мобільний (виїзний) табір «Мобі – кемп «Арт - квест» комунального підприємства «Обласний дитячо-молодіжний санаторно-оздоровчий комплекс «Перлина Донеччини» (далі – КП «ОДМСОК» «Перлина Донеччини») для підтримки дітей та батьків, які вимушено перемістилися із Донецької області, повідомляє Департамент соціального захисту населення сайту облдержадміністрації.

Основа роботи мобільного табору - це використання елементів арттерапії, спрямованих на психологічне розвантаження та підтримку. Протягом двох днів йлшл роботи захід відвідали 140 дітей та батьків, які є внутрішньо переміщеними особами. З надзвичайним ентузіазмом та радістю маленькі гості заходу брали участь у 4 майстернях - «Школа Чарівників», де чарівниками були діти, а кожна їхня робота - чарівна казка. Діти та батьки власноруч змайстрували обереги для своїх близьких та рідних, а саме: янголят, ляльок-мотанок та долоньки миру. Також діти та батьки виготовляли браслети, віночки з живих квітів, квіткові гірлянди та навчились створювати вироби з лози та соломи.

Психологом закладу в розважально-гральній формі була проведена відповідна корекційна робота, спрямована на подолання негативного впливу та травм, отриманих дітьми та їх батьками внаслідок війни. Особливо дітям та батькам сподобалися танцювально – розвантажувальні руханки та квест-подорож «На день народження Сови».

28 та 29 липня поточного року мобільний табір «Мобі – кемп «Арт - квест» КП «ОДМСОК» «Перлина Донеччини» продовжить свою діяльність у місті Мукачево, де планується охопити заходами близько 150 дітей та батьків, які вимушено перемістилися до Закарпатської області.



За матеріалами Департаменту соціального захисту населення сайту облдержадміністрації