портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

За 9 місяців до безпечних регіонів з Донеччини евакуювалися близько 70 тисяч громадян - Мінреінтеграції

Опубліковано 10 травня 2023 року, 12:03

Евакуація громадян до безпечних регіонів України продовжується. Зокрема, з серпня 2022 року триває обов’язкова евакуація з Донеччини. Таким чином за 9 місяців до безпечних регіонів перемістилися близько 70 тисяч громадян. Серед них – понад 8 тисяч дітей і більш як 3 тисячі маломобільних. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Також продовжується евакуація з деокупованих територій, яка розпочалася восени минулого року. В її межах із Харківщини за 8 місяців виїхали понад 25 тисяч громадян. З нещодавно звільнених територій Херсонщини за пів року евакуювалися більш ніж 23 тисячі людей. 

Проведення усіх заходів для централізованого переміщення громадян у безпечні регіони України планується завчасно. Влада, міжнародні організації та волонтери докладають максимум зусиль, щоб забезпечити нашим співгромадянам безпеку. 

У Міністерстві нагадують: якщо ви плануєте евакуюватися, то можете звертатись на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

За інформацією Мінреінтеграції

Нагадаємо, з 18 квітня розпочалася безкоштовна евакуація наших земляків до територіальних громад Житомирської області. Рейси спеціального потяга здійснюються один раз на чотири дні за маршрутом Покровськ-Бердичів.