портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

За добу ДТЕК Донецькі електромережі вдалося відновити електрику в 41 населеному пункті, постраждалому через негоду

Опубліковано 13 грудня 2023 року, 11:38

Негода на Донеччині триває. Деревопад продовжується. До ожеледиці додався туман. Попри все за добу фахівці ДТЕК Донецькі електромережі відновили електропостачання 41 населеного пункту. Та повернули світло в оселі понад 90 тисяч родин. Роботи сильно ускладнюються негодою, що триває, та обстрілами.

Негода не відступає. Скрижанілим залишається все навколо. Щоб дістатися ліній енергетикам доводиться прибирати повалені дерева та гілки або продиратися крізь скрижанілі дерева. Так само важко дістатися ліній, розташованих за межами населених пунктів, де дорога перетворилася на ковзке скло.

Попри це енергетикам вдалося за добу відновити роботу 713 трансформаторних підстанцій та повернути електрику у 41 населений пункт, знеструмлений через негоду. Завдяки цьому електропостачання знову отримують 90,8 тисяч домогосподарств на Донеччині.

Погодні умови не змінюються, відключення продовжуються. Енергетики працюють над відновленням електропостачання ще 81 тисячі домогосподарств та 225 населених пунктів.

В першу чергу фахівці відновлюють енергопостачання соціально значущих споживачів — лікарні, водогони, котельні, великі ділянки з найбільшою кількістю знеструмлених будинків і квартир. Також в пріоритеті ремонт високовольтних ліній 35-110 кВ, що живлять основну частину клієнтів, далі 6-10 кВ. І після відновлення енергооб’єктів високої та середньої напруги, фахівці приступають до відновлення роботи ліній 0,4 кВ, які безпосередньо живлять будинки клієнтів.

Негода триває, так само тривають бойові дії. Енергетики продовжать працювати в посиленому режимі, допоки не повернуть світло скрізь, де це можливо. Однак просимо жителів області з розумінням поставитися до можливих затримок з відновленням – негода дуже масштабна.

Над відновленнями працює 61 бригада фахівців ДТЕК Донецькі електромережі. Очікуємо на приїзд на допомогу фахівців інших операторів системи розподілу ДТЕК Мережі – для пришвидшення відновлювальних робіт.

Також нагадуємо про необхідність дотримання правил електробезпеки:

  • при сильному вітрі не можна перебувати поблизу ліній електропередачі;
  • не наближатися до обірваного проводу ближче, ніж на 8-12 метрів і ні в якому разі не торкатися його;
  • При виявленні проводів, що впали на землю, обірваних або провислих проводів, відкритих дверей і люків електроустановок, а також пошкоджених опор, прохання повідомляти про це до кол-центру енергокомпанії або в приватних повідомленнях на нашій сторінці в Фейсбук.

 У разі відсутності світла, будь ласка, повідомте нам про це у зручний для вас спосіб: через дистанційні канали обслуговування: сайт ДТЕК Донецькі електромережі, сторінка компанії у Facebook. Також можна звернутися до кол-центру: +38 (093/099) 450 0 473, проте це може зайняти більше часу через велику кількість дзвінків.

Енергетики 24/7 роблять все можливе, щоб кожен вдома мав світло. Тільки так разом і спільними діями ми зможемо вистояти і перемогти ці темні часи!