портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

За добу лабораторії на Донеччині проводять 1600 ПЛР-досліджень, але їх кількість буде зростати

Опубліковано 03 листопада 2020 року, 17:26

Кількість проведених  за добу тестувань методом ПЛР у Донецькій області складає 1600 досліджень. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив на брифінгу у Краматорську.

На Донеччині діють дев'ять лабораторій, які проводять ПЛР-тестування на COVID-19, -  п'ять комунальних, чотири – приватні.

«За добу робимо в середньому 1600 тестів. Мало, я вам відверто кажу. Буде більше. З урахуванням збільшення випадків будемо збільшувати кількість тестів, задача стоїть 2500 у грудні», - наголосив Павло Кириленко.

Директор департаменту охорони здоров’я Володимир Колесник додав, що  ПЛР-лабораторія Краматорської філії «Донецького обласного лабораторного центру»  зараз за добу робить 180-190 тестів, а задача стоїть вийти на 360 тестів. 

Він пояснив, що на сьогодні система пробопідготовки у цій лабораторії працює у ручному режимі. Автоматична станція, яку нададуть міжнародні організації, дозволить вийти на кількість 360 тестів на добу.