портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

За допомогу в евакуації: Юлія Костюніна вручила відзнаки представникам Кіровоградщини

Опубліковано 27 грудня 2022 року, 15:15 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні, 27 грудня, заступниця голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна з робочим візитом відвідала м. Кропивницький. Кіровоградська область першою під час обов’язкової евакуації надала прихисток нашим землякам та була визначена пріоритетною для переміщення мешканців Донеччини. Всього на Кіровоградщині прийнято 26,0 тисяч мешканців Донецької області.

Пані Юлія зазначила, що під час обов’язкової евакуації майже 4 тисячі наших громадян вирішили оселитися у громадах Кіровоградської області, евакуювалися не тільки дорослі, а й багато родин з дітьми. За допомогою Укрзалізниці до Кіровоградщини прибуло майже 800 маленьких українців. Дуже багато наших громадян евакуювалися із домашніми улюбленцями. Ми знаємо, що всіма ними опікуються, не полишаючи наодинці з лихами воєнного часу.

Під час зустрічі з начальником обласної військової адміністрації Андрієм Райковичем та колективом Кіровоградської облдержадміністрації відбулося вручення відзнак Донецької облдержадміністрації, обласної військової адміністрації за вагомий особистий внесок у наданні допомоги мешканцям Донеччини в ході евакуації та розміщення сімей ВПО, яку забезпечували посадові особи Кіровоградщини.

Слід зазначити, що для мешканців Донецької області, які евакуювалися до Кіровоградської області, працює хаб «Call center», утворений облдержадміністрацією, де можна отримати допомогу від працівників соціальної, культурної сфер, психологів – донеччан, які перемістилися до Кіровоградської області. Дякуємо гостинній Кіровоградщині, яка обігріла та надала допомогу всім нашим громадянам.

За матеріалами управління культури і туризму облдержадміністрації