портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

За два роки повномасштабного вторгнення окупанти нанесли довкіллю Донеччини шкоди на 18 мільярдів гривень

Опубліковано 28 лютого 2024 року, 14:31

Протягом двох років повномасштабного вторгнення рф нанесла шкоди українському довкіллю на майже 63 мільярди доларів США. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Найбільше потерпають:

Донеччина – понад ₴18 млрд

Луганщина – понад ₴13 млрд

Харківщина – майже ₴11,5 млрд

На Донбасі (у Донецькій та Луганській областях) затоплені і більше не зможуть працювати 49 шахт. Загалом викиди від зруйнованої російської техніки перетворені на пил і викинуті в атмосферу складають 56 тис. тонн. Втрати сільського господарства України внаслідок війни: спалені поля, знищена та розкрадена техніка тощо - 8,7 млрд грн. Викиди парникових газів через війну -  119,1 млн тонн. Наразі 30% території України заміновано, на її розмінування за умови негайного припинення бойових дій піде мінімум 30 років.

Дивіться дані щодо кожної області України в інфографіці, яку Міндовкілля підготувало спільно з Top Lead. Вона є частиною дослідження про вплив війни на довкілля.

Це не остаточні цифри, бо фахівці Державної екологічної інспекція України не мають доступу до окупованих територій, тому не можуть зафіксувати та оцінити всі збитки довкіллю.

Ознайомитись з результатами дослідження можна за посиланням.