портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

За підтримки Донецької облдержадміністрації відбулась зустріч фахівців, які опікуються збереженням нематеріальної культурної спадщини

Опубліковано 15 жовтня 2024 року, 12:05 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

З нагоди відзначення Міжнародного дня нематеріальної культурної спадщини, який святкуватиметься 17 жовтня відповідно до рішення 42-ї сесії Генеральної конференції «ЮНЕСКО», за підтримки Донецької обласної державної адміністрації 14 жовтня проведено онлайн-зустріч «Жива спадщина: Єдині в розмаїтті».

Нематеріальна культурна спадщина Донеччини (НКС) - це не тільки частина нашого минулого, а й основа для майбутнього, що допомагає нам не лише зберігати історичну пам'ять та національну ідентичність, але й підтримувати дух згуртованості, що є важливим в умовах сучасних викликів.

Захід зібрав практиків, носіїв НКС та представників громадських організацій, акредитованих в ЮНЕСКО, для напрацювання спільних рішень та обговорення питань, пов’язаних з реалізацією політики з охорони НКС на національному рівні. Мета заходу - продемонструвати, що у часи важких випробувань культура Донецької області не тільки виживає, але й розвивається, показати силу нашого народу в єднанні, яка виражається через багатство та різноманіття традицій. 

Під час зустрічі спільноти/громади Донеччини представили елементи своєї нематеріальної культурної спадщини, обговорили виклики та перспективи їх збереження в умовах соціальних і культурних змін. 

Як би не змінювався світ, завжди пам’ятайте ті духовні скарби, які дісталися у спадок від попередніх поколінь. Адже саме культура, її традиції та цінності допомагають зберігати єдність, стійкість і непохитну віру в майбутнє.