портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

За рахунок регіонального матеріального резерву на Донеччині відновлюють житло

Опубліковано 10 жовтня 2019 року, 13:57 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

За кошти обласного бюджету, зокрема за рахунок регіонального матеріального резерву Донецької області, силами особового складу ДСНС проводяться відновлювальні роботи домівок, що були зруйновані під час ворожих обстрілів. Рятувальники латають та заново покривають дахи, відновлюють засклення вікон, реконструюють простінки тощо. 

Більшість власників пошкоджених домівок не в змозі власними силами провести роботи та закупити необхідні матеріали. Окрім того, через різні особисті обставини люди не можуть виїхати з прифронтових населених пунктів. Тому питання допомоги та захисту населення Донеччини, що потерпає внаслідок бойових дій, знаходиться під особливим контролем як з боку обласної державної адміністрації, так і зі сторони силових відомств.

Зокрема, у ремонтних роботах у селищі Гранітне, що знаходиться у безпосередній близькості від лінії бойових дій, задіяно 3 групи рятувальників. Силами фахівців ДСНС та Донецької облдержадміністрації відремонтовано вже 23 домівки, роботи тривають у 4-х будинках. Серед виконаних робіт — перекриття дахів, відновлення пошкоджених простінків тощо.

Загалом на Донеччині силами рятувальників ДСНС відновлено 818 будинків. Питання відновлення зруйнованого житла залишається на постійному контролі керівництва Донецької ОДА.