портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

За сприяння служби зайнятості Донецької області працевлаштовано 12 тисяч громадян, кожний восьмий - на релоковані підприємства

Опубліковано 22 липня 2023 року, 20:02

Незважаючи на складні умови, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну службою зайнятості працевлаштовано понад 12 тисяч мешканців нашого регіону, з них біля півтори тисячі - на релоковані підприємства. Такі дані навела директор Донецького обласного центру зайнятості Валентина Рибалко під час брифінгу на тему: «Зайнятість під час війни: кроки до нової роботи та відновлення ринку праці». Вона докладно ознайомила журналістів із ситуацією на ринку праці, активними програмами підтримки та розвитку підприємництва, створення нових та збереження існуючих робочих місць, навчання та перенавчання безробітних та відповіла на питання медійників.

Ринок праці зазнав значних змін через війну.  Роботодавці сьогодні стикаються з гострим дефіцитом кваліфікованих кадрів. В той же час, багато мешканців нашого регіону - в пошуках роботи на новому місці перебування. Скоротилась кількість звернень громадян до центрів зайнятості. Якщо у лютому 2022 року на обліку в службі зайнятості перебувало 10 тисяч безробітних, то сьогодні їх налічується біля 6 тисяч. Ситуація зі скороченням зареєстрованого безробіття приблизно однакова по всій країні, причин цьому декілька. Це і величезні міграційні процеси, і зміни в законодавстві про зайнятість щодо скорочення тривалості одержання допомоги по безробіттю та її розміру, і небажання окремих громадян ставати на офіційний облік, бо треба виконувати певні обов`язки щодо пошуку роботи. Обласна служба зайнятості продовжує надавати послуги в дистанційному форматі. Загалом з початку повномасштабної війни до неї звернулось понад 35 тисяч громадян, 70% це жінки (раніше їх доля складала 54%, а кожен п`ятий - молодь).

За сприяння служби зайнятості за цей час працевлаштовано понад 12 тисяч мешканців нашого регіону, з них біля півтори тисячі - на релоковані підприємства. Прийнятні варіанти роботи для наших земляків шукають не лише в рідному регіоні, а і в Україні в цілому, єдина база вакансій дозволяє здійснювати підбір підходящої роботи незалежно від того, де територіально знаходяться клієнти.

В області база даних на сьогодні налічує біля 400 актуальних вакансій. На одне вільне робоче місце претендують 16 безробітних, а середній розмір заробітної плати вакансій складає 11 тисяч гривень (кожна третя вакансія - з заробітною платою більше 15 тисяч). Ринок праці Донеччини зараз найбільш гостро потребує медичних працівників, водіїв, кухарів, електрогазозварювальників, електриків, енергетиків, машиністів екскаваторів. трактористів, електрослюсарів, підсобних робітників.

Повністю відео брифінгу дивіться тут: