портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

За яких умов розмір житлової субсидії складає 0,00 грн?

Опубліковано 26 липня 2024 року, 10:08

#субсидії_та_пільги

🏠 Житлова субсидія — це адресна державна допомога, що надається мешканцям домогосподарств на відшкодування витрат з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. 

ℹ Субсидія призначається за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги та розміром обов’язкового відсотка платежу. Обов’язковий платіж обчислюється в розрахунку на одну людину та визначається індивідуально для кожної сім’ї. Він залежить від розміру сукупного доходу членів домогосподарства. 

🧮 У разі коли за результатами розрахунку житлової субсидії її розмір (різниця) має нульове або від’ємне значення, субсидія складає 0,00 грн. Це означає, що розміри сплачених сум за житлово-комунальні послуги не перевищують розмір обов’язкового платежу (п. 60 Положення про порядок призначення житлової субсидії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).

👩‍💻Перевірити, чи надана житлова субсидія, можна на вебпорталі е-послуг Пенсійного фонду України — https://portal.pfu.gov.ua. Детальніше 👉 https://t1p.de/bnj32.

📎 Як визначити обов’язковий відсоток платежу при призначення субсидії, дізнавайтеся за посиланням — https://t1p.de/sn3n7.

👉 Більше новин та актуальної інформації дивіться на вебресурсах Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області:

сайті — https://www.pfu.gov.ua/dn

фейсбук-сторінці — https://www.facebook.com/dn.pfy

телеграм-каналі — https://t.me/PensFond_dn

ютуб-каналі — https://www.youtube.com/@gu_pfu_dn

інстаграм — https://www.instagram.com/gu.pfu.dn

TikTok — https://www.tiktok.com/@gu_pfu_dn.

За матеріалами Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.