портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 01 січня 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією  згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

12 листопада 2023 року під час обстрілу міста Авдіївка загинув 36-річний Віталій Дубнянський. 

«Він довго не виходив на зв’язок, а 7 листопада, за кілька днів до загибелі, подзвонив моїй доньці. Запитав, коли я приїду, говорив, що допомагатиме мені, лише би тільки не залишатися одному в будинку. Донька відповіла, що я повернуся, коли закінчиться війна.... Так ми і не встигли нормально попрощатися», – розповіла Зінаїда, сусідка загиблого. 

Віталій народився на Донеччині. Майже все життя провів в Авдіївці. Деякий час був різноробом у Києві. Після початку повномасштабного російського вторгнення, попри постійні обстріли, залишався в Авдіївці. Нікуди не виїжджав, оскільки загубив документи, каже Зінаїда. Доглядав за житлом сусідів, які виїхали. Встановлював вікна, двері. 

«Віталій був молодий, красивий, хороший, чуйний, добродушний. Він часто приходив до мене, допомагав. Я жартувала, що як закінчиться війна, то усиновлю його. Не так давно його донька народила онуку, то ми ще встигли це відсвяткували. Тісного зв’язку із рідними він не підтримував», – додала Зінаїда.

Віталія Дубнянського поховали в Авдіївці. 

У нього залишилися донька, онука, сестра та інші родичі. 

З 24 лютого росіяни вбили 1808 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4445. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!