портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 01 лютого 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами мешканців Донеччини.

6 квітня 2022 року у девʼятиповерхівку в районі Черемушки у Маріуполі прилетіло кілька запалювальних снарядів. Дім спалахнув.  84-річна Ніна Буханець не встигла вибратися з помешкання...

«Крім бабусі, там загинули батьки моєї куми, мама сусіда, моя співробітниця і ще багато людей. Від тіл подекуди навіть попелу не залишалося. Чоловік куми і її син встигли дістати з підвалу обгорілі тіла батьків, щоб поховати, проте далеко не всім це вдалося. Моя бабуся не має могили. Вона ніде не похована. Девʼятиповерховий будинок знесли разом із останками тих, хто там загинув», – розповіла Анна, онука Ніни.

Ніна Буханець народилася 1 лютого 1938 року у місті Бахмач Чернігівської області. Згодом переїхала у Маріуполь на Донеччину. Працювала днювальною на флоті. Відповідала за посуд, текстиль, їдальню екіпажу, за прибирання кают. Потім вийшла на пенсію. У вільний час любила в’язати.

«Я запамʼятала її доброю людиною. Вона була дуже активною навіть у похилому віці. Мала багато друзів. Часто з ними зустрічалася. У Ніни Іванівни був сильний характер. Їй довелося пройти багато жорстоких випробувань у житті й така страшна смерть наостанок…», – додала Анна.

У Ніни Буханець залишилися донька, онуки і правнучка.

З 24 лютого росіяни вбили 1849 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4529. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома.

Пам’ятаймо!