портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 01 березня 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал героїв згадують загиблих захисників з Донеччини.

2 листопада 2022 року в бою з окупантами біля села Водяне загинув 38-річний солдат Володимир Мегловець, позивний Мегло. Життя захисника обірвав ворожий мінометний обстріл.

Володимир народився у місті Хромтау в Казахстані. У 1991 році з сімʼєю переїхав до України в Покровськ. Закінчив Межівське професійно-технічне училище. Після одруження переїхав до Мирнограда. Був віруючою людиною, завжди допомагав близьким і друзям. У мирному житті працював машиністом електровоза на шахтоуправлінні «Покровське». Вільний час присвячував родині та друзям. Любив відпочинок на природі.

Під час повномасштабної війни, 5 березня 2022 року, чоловік був мобілізований до лав Збройних Сил України. Володимир служив у мінометній батареї 23-го батальйону 56-ої окремої мотопіхотної бригади. Воював на Донеччині: за Опитне, Новоселівку та Водяне.

За бездоганну і сумлінну службу Володимир отримав подяку від імені особового складу військової частини. А посмертно був нагороджений грамотою.

«Мій чоловік – прекрасна людина з великим і добрим серцем. Він – людина слова й діла. До того, як він почав служити, він рятував людські життя, був віруючим. Навіть за день до смерті, ризикуючи своїм життям, він виніс на собі побратима, який був дуже сильно поранений», – розповіла Надія Мегловець.

Поховали воїна на центральному кладовищі Покровська. У місті перейменували вулицю на честь захисника. 

У Володимира залишилися батьки, дружина і двоє дітей.

З 24 лютого росіяни вбили 1875 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4635. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома.

Пам’ятаймо!