портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 02 лютого 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією  згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

У другій половині березня 2022 року в Маріуполі загинула 51-річна Світлана Горбатенко. У її будинок на вулиці Кальчанській Кальміуського району влучив снаряд. Поряд загинув цивільний чоловік Світлани, Дмитро Півень.

Світлана Горбатенко народилась і жила у Маріуполі. Працювала водійкою трамвая у Маріупольському трамвайно-тролейбусному управлінні. У вільний час любила рибалити разом із чоловіком.

«Світлана була щирою, доброю, веселою. Ми з нею почали дружити ще у 1995 році, коли я пішла на роботу в депо кондукторкою. Наші чоловіки товаришували. Світлана – чудова фахівчиня, навчала інших водити електротранспорт. Гарна мама і дружина», – розповіла близька подруга Світлани, Ганна Прихненко.

Звʼязок зі Світланою та Дмитром подруга втратила 2 березня 2022 року. Шукала та збирала інформацію про них. Так від сусідів, друзів і близьких людей пари дізналась про їхню загибель.

З 24 лютого росіяни вбили 1849 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4530. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!