портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 02 грудня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

28 серпня 2022 року у селі Завітне Бажання загинула 42-річна Ірина Білан. Вранці вона йшла до сусідки, за якою доглядала, і потрапила під обстріл. Неподалік прилетів снаряд й Ірину відкинуло ударною хвилею…

«Ми виїхали із зони бойових дій у квітні 2022 року, а сестра залишилася у Завітному Бажанні. Вона не хотіла виїжджати, бо доглядала сусідку похилого віку. Тітка Зіна була лежачою. Ірина щодня навідувала її, годувала, мила», – сказала Валентина, рідна сестра загиблої. 

Ірина Білан народилася у селі Старомайорське. Після одруження переїхала у Завітне Бажання. Займалася домашнім господарством. Сім’я Ірини мала два великі городи, де вирощували овочі, які продавали на ринку. Ірина дуже любила робити консервації. Знала десятки рецептів. Уміла в’язати килимки на підлогу.

«Вона була доброю, набожною. Брала під опіку одиноких людей. За всіх нас переживала, молилася. Раділа появі онучки, проте встигла побачити її лише двічі у житті», – сказала сестра.

Ірину Білан під обстрілами поховали на кладовищі рідного села. 

З 24 лютого росіяни вбили 1784 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4357. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!