портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 04 січня 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією  згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

15 квітня 2022 року в Маріуполі неподалік супермаркету на вулиці Бахчиванджі російські військові вбили 37-річного Олександра Камлука. Чоловік, ймовірно, ішов по воду. 

До повномасштабної війни Олександр жив у Кальміуському районі. Але коли почалися бої, прийшов до рідних на вулицю Італійську в Центральному районі. 

«Ще на початку березня я був у його батьків, застав його. Він прибирав осколки в квартирі. Це був останній раз, коли я бачив Олександра. Потім фронт підійшов до магазину «1000 дрібниць» і вже у тому напрямку пройти не можна було. Скрізь точилися запеклі бої», – розповів троюрідний брат загиблого, Дмитро Федосєєв. 

Тіло Олександра довго шукали, каже Дмитро.

«Моторошна ситуація: Гера, чоловік Сашиної сестри, 19 квітня ішов якраз повз той супермаркет. Бачив убиту людину, накриту брезентом, це і був Сашко, але він не впізнав його», – розповів Дмитро. 

Олександр народився у Маріуполі. У 2021-му закінчив Харківський національний університет міського господарства. Працював електриком на металургійному комбінаті. Любив поезію і живопис, захоплювався кулінарією.

«Олександр був позитивним, відкритим, ввічливим. Поважав старших. Вірив у добро і справедливість. Мені іноді здавалось, що він старомодний, останній романтик. Багато усміхався – такою своєю непідробною усмішкою. Турбувався про батьків, дуже переймався, коли хворів тато», – згадала Сашка сімейна лікарка Юлія Власенко. 

«Він був легким і світлим. Іноді надмірно легковажним. Але з ним було завжди тепло. Колись я йому казала, що настав час дорослішати, а зараз думаю, що мені не вистачає цієї дитячості у житті. Для мене він був одним із тих, кого б хотіла бачити завжди», – розповіла знайома Олександра, Тетяна. 

В Олександра Камлука залишилися мама, сестра і племінники.

 З 24 лютого росіяни вбили 1814 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4456. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!