портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 04 грудня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією  згадують убитих росіянами мешканців Донеччини.

 28 жовтня 2022 року в селищі Велика Новосілка, вийшовши з підвалу свого будинку, потрапив під обстріл 85-річний Степан Білоус. 

«Чоловіка поранило осколками ракети. Його відвезли спочатку до лікарні в місті Курахове, де зробили обстеження, а потім – у шпиталь в Дніпро. Згодом перевезли до одного з медичних закладів Львова. Там серце Степана Івановича не витримало тяжких поранень. 18 листопада він помер», – розповіла дружина загиблого.

Степан Білоус народився у Тернополі. Жив на Донеччині. Багато років працював на шахті «Жовтневій» у Донецьку. Піся виходу на пенсію з сім’єю переїхав у селище Велика Новосілка. Разом із дружиною поралися на городі, господарювали. 

«Степан тяжко пропрацював під землею 44 роки, добував вугілля для нашої України. Робота була його життям. Степана дуже поважали односельці. Він прожив у селищі 15 років і коли почалася повномасштабна війна не хотів їхати, казав: «Це моя земля…», – додала дружина загиблого.

Степана Білоуса поховали в Тернополі поряд з братами і сестрою. 

З 24 лютого росіяни вбили 1785 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4360. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома.

Пам’ятаймо!