портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 06 лютого 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією  згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

17 березня 2022 року у власному домі в Маріуполі загинула 81-річна Катерина Лахно. Авіаудар також обірвав життя  її доньки та онуки.

Катерина Василівна жила у селі Білоцерківка на Запоріжжі.  Давно була на пенсії, займалася домашнім господарством. Взимку 2022 року донька Алла забирала її до Маріуполя. Родина жила у приватному секторі Центрального району. Невдовзі до них перебралася й онука Катерини – теж Катя, на честь бабусі. Від обстрілів вони переховувалися у підвалі. Сподівалися, що запасів їжі та води вистачить. 

«13 або 14 березня чоловік ходив до центру, шукав зв’язок. Дорогою назад зайшов до них забрати на зарядку ліхтарик. Опісля вже так стріляли, що виходити не було можливості», – розповіла родичка Тетяна Тищенко. 

Обстріли не вщухали, будинки горіли. 17 березня 2022 року на дім, де була Катерина із рідними, російський літак скинув бомбу. 

«Снаряд потрапив у прибудову, де був підвал. Катерина й онука встигли туди заскочити, проте це їх не врятувало, а Аллу накрило перед порогом, шифером із даху знесло півголови», – розповіла Тетяна Тищенко. 

Тіла загиблих дістали сусіди і віднесли до кладовища за ринком «Каліфорнія». Тетяна з чоловіком змогли опізнати їх за два тижні, коли обстріли трохи стихли. Там усіх і поховали. 

У Катерини Василівни із близьких рідних нікого не залишилося.

З 24 лютого росіяни вбили 1850 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4537. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!