портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 06 грудня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують загиблих захисників з Донеччини.

23 квітня 2022 року в бою з окупантами в районі села Солодке загинув 

30-річний солдат Іван Надутий, позивний Розвідка. Воїн залишився прикривати побратимів, які відступали, та зазнав смертельної вибухової травми.

Іван народився в селі Никонорівка, жив у місті Родинське. Здобув середню освіту. Пройшов строкову військову службу в Збройних Силах України. У мирному житті працював кріпильником на шахті «Краснолиманська».

Під час повномасштабного російського вторгнення чоловік воював за свою країну в лавах ЗСУ. Був бійцем 46-го окремого батальйону «Донбас», що у складі 54-ої окремої механізованої бригади. Обіймав посаду заступника командира бойової машини, навідника-оператора.

«Герої не вмирають... Честь, шана, скорбота, брате... Ми повернемо ворогові всі борги, ми помстимося за кожну загиблу людину, чоловіка, жінку, дитину. Спочивай, брате…» – написав побратим Павло.

«Зі слів побратимів, він завжди був сміливий, хоробрий, ніколи нічого не боявся. Як і не побоявся загинути заради своєї Батьківщини», – зазначила колишня дружина загиблого Ельміра.

Посмертно Герой нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Івана поховали у рідному селі.

У захисника залишилися батько Володимир Іванович, сестра Наталя, син Кирил, рідні, близькі, друзі та побратими. 

З 24 лютого росіяни вбили 1786 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4369. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!