портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 07 квітня 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

24 лютого 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Фарбоване на Київщині загинув 39-річний військовий льотчик Дмитро Куликов. Екіпаж українського бомбардувальника Су-24М героїчно знищив десятки одиниць військової техніки та сотні окупантів. Разом із майором Куликовим загинув майор Микола Савчук.

Дмитро народився в селі Привілля. У 2003 році закінчив Харківський національний університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Був пілотом першого класу, командиром авіаційної ескадрильї 7-ої бригади тактичної авіації імені Петра Франка, що у складі Повітряних Сил ЗСУ. Протягом років АТО/ООС ніс бойове чергування на оперативних аеродромах і залучався до виконання бойових завдань. 2021 року закінчив Національний університет оборони України імені Івана Черняховського та здобув диплом магістра.

З перших годин повномасштабного російського вторгнення пілот боронив українське небо від ворога. Як справжній герой загинув у бою.

«Дмитро був дуже відкритою і щирою людиною, але свою роботу завжди залишав за порогом нашої оселі. Тепер я розумію чому. Він виконував надскладні завдання і просто не хотів хвилювати мене і дітей. У перший день війни зробив як завжди: обійняв, поцілував, наказав зібрати тривожну валізку, триматися та вірити, що все буде добре. Я й зараз живу тією обіцянкою чоловіка: все буде добре, Україна переможе. Упевнена в цьому на мільйон відсотків», – розповіла дружина офіцера Юлія.

Посмертно майор Куликов нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали Героя в місті Старокостянтинів на Хмельниччині.

У Дмитра залишилися дружина і дві доньки.

З 24 лютого росіяни вбили 1905 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4770. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!