портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 07 травня 2024 року, 09:00

5 лютого 2023 року в танковому бою з російськими окупантами поблизу міста Вугледар загинув 52-річний сержант Микола Омельченко.

Микола Вікторович народився в селищі Маяк. У 1987 році закінчив Октябрську загальноосвітню школу. Наступного року був призваний на строкову військову службу. Його розповіді про армію супроводжували родину протягом усього його життя. Чоловік займався підприємницькою діяльністю. Дуже любив природу, риболовлю та мисливство.

З початком широкомасштабної війни чоловік без роздумів взяв до рук зброю та пішов добровольцем на фронт. Він долучився до 109-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. У січні 2023 року в складі підрозділу, який був направлений у відрядження до 72 ОМБр, вирушив боронити Вугледар.

«Він не міг лишитися осторонь, коли окупанти прийшли на рідну землю. Його ставлення до військової служби було як до справи всього його життя. Він був кращим стрільцем з РПГ, був підготовленим до всього! Але «вона» обрала його…» – зазначила дружина загиблого Людмила.

Похований воїн на кладовищі села Панківка серед соснового лісу, який він так любив.

У Миколи залишилися батьки, дружина, двоє синів та онучка.

О 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання. Донецька ОВА та платформа Меморіал вшановують пам’ять загиблих захисників з Донеччини.