портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 07 вересня 2024 року, 08:59

11 серпня 2022 року в районі села Малинівка загинув 19-річний Владислав Ратниченко, позивний Радик. Прикриваючи наступ підрозділу, він отримав смертельні поранення під час мінометного обстрілу.

Владислав народився у Горлівці, але юність провів на Тернопільщині. Після закінчення Коропецького ліцею з підвищеною військово-спортивною підготовкою вступив до Західноукраїнського національного університету, обравши спеціальність «Правоохоронна діяльність». Мріяв вступити у військову академію та будувати кар’єру в армії. Після строкової служби в Окремій президентській бригаді підписав контракт і вирушив на фронт. Воював на посаді старшого навідника відділення гранатометного взводу.

«Достойний син батьків, гідний син Батьківщини. Пишаємося його відповідальністю та вірністю присязі народу України. Вболівав за долю України. Владислав змалечку знав, що він – миротворець!» – зазначили його батьки Еліна Іванівна та Віктор Володимирович.

Владислав був нагороджений відзнакою МОУ «За зразкову службу» та орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Поховали захисника на Пантеоні героїв Микулинецького кладовища в Тернополі. Посмертно йому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Тернополя».

У Героя залишилися батьки та сестри.

О 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання. Донецька ОВА та платформа Меморіал героїв вшановують пам’ять загиблих захисників з Донеччини.