портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 08 жовтня 2024 року, 09:00

Вікторія Тарасенко потрапила під обстріл, коли вийшла вигуляти собаку у дворі свого будинку на Морському бульварі в Маріуполі. Через декілька днів вона померла у власній квартирі від осколкових поранень.

Вікторія була родом із Росії. Після того, як її удочерили, разом із родиною переїхала до Маріуполя. Працювала нянею в дитячому садку.

«Вона хрестила нашого молодшого сина. Була не тільки моєю кумою, а й подругою. Завжди зверталася по допомогу до мене і ніколи не відмовляла у своїй. У 2014 році, коли померла моя мама, Віка перша прийшла на допомогу. За два роки до повномасштабної війни у Віки виявили рак молочної залози. Лікуючись, вона перенесла багато хіміотерапій», – пригадує Олена, подруга і кума загиблої.

У Вікторії залишилися донька, троє онуків та інші рідні. Доньці жінки, Ользі, вдалося поховати матір на одному із цвинтарів у Маріуполі. 

О 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання. Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією  вшановують пам’ять убитих росіянами жителів Донеччини.