портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 08 грудня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією  згадують загиблих захисників з Донеччини.

26 травня 2023 року поблизу села Іванівське загинув 36-річний Сергій Кондратенко. Виконуючи бойове завдання, воїн отримав смертельні поранення внаслідок ворожого обстрілу зі ствольної артилерії. 

Сергій народився в Донецьку. Навчався у Донецькому технікумі промислової автоматики. Згодом здобув вищу освіту в Харківській національній академії міського господарства. У 2013 році переїхав до міста Костянтинівка. Працював бухгалтером на підприємстві «Український бекон». Під час повномасштабного вторгнення рф чоловік разом із родиною виїхав на Вінниччину. Там влаштував майстром цеху термообробки у ТОВ «Вінницька птахофабрика». У вільний час любив читати, відпочивати на природі, дивитися фільми, та найбільше любив проводити час із сім’єю.

Наприкінці 2022 року чоловік був мобілізований до лав Збройних Сил України. Проходив службу у 80-ій окремій десантно-штурмовій бригаді. Обіймав посаду гранатометника. Мріяв звільнити рідну Донеччину та повернутися додому, проте не судилося.

«Мій Сергій був найкращим батьком і чоловіком, люблячим, чесним, сміливим. Завжди дбав про свою родину. Для мене він був не лише чоловіком, а й найкращим другом. Коханий, ти назавжди в наших серцях…» – написала дружина загиблого Ольга.

Поховали десантника на Марсовому полі Личаківського цвинтаря у Львові.

У Сергія залишилися дружина та дві доньки, яким на момент загибелі тата було 14 і 12 років.

З 24 лютого росіяни вбили 1787 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4374. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!