портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 09 квітня 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

В середині березня 2022 року у Маріуполі загинула 61-річна Євгенія Денисенко. Разом із нею загинув 40-річний син Микола.

Під час повномасштабного російського вторгнення Євгенія Миколаївна із сином та мамою жила у Приморському районі. На початку березня у місті зникли світло, газ і звʼязок. Родина сподівалася, що незабаром почнеться евакуація і можна буде виїхати з міста разом зі старенькою мамою Євгенії. Проте у середині березня 2022 року під час чергового обстрілу снаряд влучив у будинок, де вони переховувалися. Євгенія та її син загинули під завалами у підвалі. 

Євгенія Денисенко самостійно виховувала двох синів. Молодший загинув до війни. Великою підтримкою для неї став старший син Микола. 

Працювала жінка у школі №15, а потім – №29. Була вчителькою початкових класів. Директорка школи Лариса Бикова згадує її людиною, яка понад усе любила дітей: «Вона завжди горою стояла за своїх учнів. Не лише давала знання, але й допомагала учням ставати гідними людьми, привчала любити рідну мову і землю». 

Євгенія Миколаївна першою у школі стала працювати з дітьми з особливими освітніми потребами. Коли вийшла на пенсію, стала асистенткою вчителя в інклюзивному класі. Для таких діток вона була подругою і помічницею, говорять колеги. Із теплотою згадують учительку і батьки учнів. 

«Доброї душі людина і чудова вчителька. Вирішувала проблеми без підвищеного тону. Мої хлопчики її любили та ставилися з повагою», – розповіла мати учнів Валерія Лепехова. 

«Євгенія Миколаївна завжди була привітною, доброю, уважною, терплячою. Дуже шкода, що така чудова людина загинула», – загадала мати учня Ірина Федосєєва. 

З 24 лютого росіяни вбили 1907 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4776. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!