портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 09 лютого 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією згадують убитих росіянами мешканців Донеччини.

20 березня 2022 року ворожий обстріл відібрав життя 39-річної мешканки Маріуполя Наталії Матвієнко. Близько 17.00 у її будинок на вулиці Тесленка поцілив снаряд. Поряд з Наталією був її син – 9-річний Ілля, який отримав тяжкі травми. 

«Уламки снаряду влучили моїй доньці у голову, внаслідок чого вона померла. Іллі відірвало ліве стегно, а в правому – застряг великий осколок. Сусідка поховала Наталю у дворі. Життя Іллі врятували. У його тілі залишаються дрібні осколки», – розповіла Олена, мама Наталії. 

Наталія Матвієнко народилася та жила в Маріуполі. Навчалася у школі №39. До 2014-го працювала на ринку продавчинею. Потім займалася домашнім господарством, виховувала дітей. Шила зі старого одягу сумки.

«Не завжди життя Наталії складалося так, як вона хотіла, зокрема – особисте життя. Ми допомагали їй з дітьми. Донька була гарною, працьовитою. Доброю, щирою, веселою. Люблячою мамою. Я не бачила її мертвою, тому хоч голова розуміє, та серце не приймає цього», – додала Олена Матвієнко.

Де похована Наталія – рідні не знають. У неї залишилися мама Олена та сини Артем і Ілля. 

З 24 лютого росіяни вбили 1825 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4547. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома.

Пам’ятаймо!