портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 09 грудня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал героїв  згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

5 грудня 2022 року в Миколаївському шпиталі внаслідок важкої контузії, отриманої на Миколаївщині, помер 40-річний матрос Максим Малімук.

Максим був родом з міста Краматорськ. Закінчив 11 класів місцевої школи №24. Після строкової служби вивчився на розробника дизайну. Був співробітником рекламної агенції «Хамелеон» у рідному місті. Згодом певний час жив у Києві, працював у рекламній агенції, був адміністратором у кафе. Але потім повернувся до рідного міста. Любив спорт, займався плаванням, виборював перші місця на змаганнях. Захоплювався шахами.

З початком повномасштабного російського вторгнення чоловік був мобілізований до Військово-морських сил ЗСУ. Максим проходив службу в

36-ій окремій бригаді морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського. Обіймав посаду радіотелефоніста.

«Мій син був щирою, добродушною, чесною, веселою, життєрадісною, працьовитою людиною. Завжди свої справи доводив до кінця! Любив та поважав своїх рідних, любив свою Україну, любив місто, в якому народився. Був патріотом і захисником своєї держави! Пишався, що народився в Україні! З другого дня війни став на захист своєї Батьківщини! Мріяв про нашу перемогу, прагнув жити, працювати та виховувати свою доньку у вільній та незалежній Україні» – розповіла мама загиблого Валентина Сахнова.

Поховали морпіха на Алеї Героїв Іванівського кладовища біля Краматорська.

У Максима залишилися мама та брат.

З 24 лютого росіяни вбили 1788 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4374. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!