портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 11 грудня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

8 серпня 2023 року поблизу села Кліщіївка загинув 52-річний головний сержант Василь Курасов, позивний Боєць.

Василь народився в селі Завидо-Кудашеве. Закінчив школу. Потім навчався в Донецькому училищі. У 1996-2016 роках працював у ДСНС України. Під час роботи захоплювалася пожежно-прикладним спортом. У 2016-2018 роках брав участь в АТО/ООС у складі 90-го окремого аеромобільного батальйону ДШВ ЗСУ. Воював на Донеччині (Докучаєвськ, Курдюмівка, Горлівка, Світлодарська дуга) та Луганщині (Щастя). Після демобілізації любив жити за містом – в селі на дачі, де розводив худобу. Дуже любив спорт, яким займався упродовж життя, щодня бігав та робив усілякі фізичні вправи. 

З початком повномасштабної війни чоловік знову став на захист України від окупантів. Служив у 426-му окремому стрілецькому батальйоні ЗСУ. Був командиром відділення.

«Батько все життя займався спортом. Навіть у 52 роки його фізична форма була краще, ніж у молодшого покоління. Для нього ніколи не існувало слів «назад» або «відхід». Він завжди йшов у перших рядах, напевно, тому й загинув. Девіз по життю – «Терпіти, боєць». Буду робити все можливе, щоб памʼять про батька не згасла», – розповів молодший син загиблого.

Поховали захисника в селі Завидо-Кудашеве.

У Василя залишилися дружина і двоє дітей.

З 24 лютого росіяни вбили 1789 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4373. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!