портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 12 лютого 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують загиблих захисників з Донеччини.

2 березня 2023 року в районі міста Бахмут загинув 31-річний старший солдат Тимофій Гольцер. Під час виконання бойового завдання він отримав смертельні поранення внаслідок ворожого артилерійського обстрілу.

Тимофій народився в селі Карапсель, що в Красноярському краї рф.  З дитинства жив у місті Селидове. Там здобув середню освіту в школах №3 та №6. У мирному житті працював у Селидівському воєнізованому гірничорятувальному загоні.

У 2017 році чоловік став до лав Збройних сил України. Був нагороджений відзнакою президента України «За участь в антитерористичній операції», медаллю «За оборону Авдіївки», відзнакою командувача військ оперативного командування «Схід».

Під час повномасштабної війни Тимофій боронив Україну в лавах 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр», де обіймав посаду снайпера. Спочатку разом із побратимами воював на Харківщині, потім вирушив на інші гарячі напрямки.

У 2022 році військового нагородили відзнакою командування 93-ї ОМБР ІІ ступеня та медаллю «Захиснику Вітчизни». А вже посмертно Тимофій нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«Мій чоловік був дуже світлою людиною. Найбільш за все цінував свою родину та робив все задля нашого майбутнього. Він дуже велику частку свого життя присвятив незалежності України. Служіння українському народові – це свідомий вибір мого чоловіка. Попри всі обставини він завжди залишався життєрадісним та ніколи не втрачав жагу до життя», – розповіла Вікторія Гольцер.

Поховали захисника на Західному кладовищі в Одесі.

У Тимофія залишилися батьки, брати, сестри, дружина і троє дітей. Найменшу доньку він так і не встиг потримати на руках.

З 24 лютого росіяни вбили 1852 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4550. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!