портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 12 квітня 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

12 березня 2022 року в Маріуполі  разом із мамою Оленою та сусідом загинув 46-річний Олександр Івашинін.  В автівку, в якій вони їхали, поцілив снаряд. 

Разом із дружиною Олександр жив у Кальміуському районі. 12 березня він із сусідом поїхав до матері на проспект Металургів. Вони разом вирушили за донькою Олександра. Дорогою на вулиці Тополиній їх розстріляли, розповіла подруга матері Олександра, Анна Алевтина. 

Останки Олени Івашиніної поховали на городі старшого сина. Олександра забрала дружина, поховала на своєму городі. У жовтні 2023-го їх перепоховали на кладовищі селища Сєдове. 

Олександр народився у Маріуполі. Працював нагрівальником металу у балонному цеху металургійного комбінату імені Ілліча. Згодом його перевели у цех водопостачання на посаду слюсаря з виготовлення вузлів і деталей технологічних трубопроводів, де він працював до кінця лютого 2022. 

«Мені пощастило працювати пліч-о-пліч з цією чудовою людиною. На роботі він завжди сумлінно виконував усі завдання. Менш ніж за два роки досконало опанував нову професію, підвищивши кваліфікацію до найвищого 6-го розряду. У новому колективі був лідером, авторитетом. Завжди готовим прийти на допомогу кожному із нас. Я ще дивувався: невже в наш час є такі люди, як Сашко? У нього, крім «золотої» голови, були й ще «золоті» руки. Олександр – автор і виконавець багатьох пропозицій, що дозволяли підприємству заощаджувати. В усіх побутових приміщеннях на ділянці, де він працював, завдяки йому були зроблені гарні ремонти. У лютому 2022-го Олександр отримав подяку від керівника Донецької облдержадміністрації, а його фотокартка мала прикрашати дошку пошани найкращих робітників комбінату… Ось таким був Олександр. Хоч і кажуть, що Бог забирає собі найкращих, та з цією втратою неможливо змиритися», – згадав колегу Олександр Борцов.

У загиблого залишилися донька від першого шлюбу, дружина, старший брат, племінниця. 

З 24 лютого росіяни вбили 1910 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4788. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома.

Пам’ятаймо!