портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 12 жовтня 2024 року, 09:00

22 березня 2024 року поблизу села Іванівське Бахмутського району загинув 24-річний солдат Олександр Чупир, позивний Маджик. 

Олександр народився в Торецьку. Після закінчення місцевої школи №6 вступив до Національного університету «Дніпровська політехніка» та переїхав у Дніпро.

Після початку повномасштабного вторгнення чоловік приєднався до ДФТГ «Варта Дніпра», у складі якого патрулював місто, виїжджав безпосередньо на місця «прильотів» та охороняв стратегічні об’єкти. 

Неодноразово долучався до волонтерської допомоги як військовим, так і цивільним. Активно готувався до війни: проходив курси тактичної медицини, курси на посаду аеророзвідника, покращував фізичну форму.

Врешті після активної підготовки у листопаді 2023 року підписав контракт і став до лав ЗСУ, доєднавшись до 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар». Боронив Україну на Бахмутському напрямку.

О 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання. Донецька ОВА та платформа Меморіал героїв  вшановують пам’ять загиблих захисників з Донеччини.