портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 12 січня 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією  згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

3 травня 2023-го в селищі Велика Новосілка загинув 82-річний Микола Хорош. Микола Дмитрович був біля будинку, коли прилетів снаряд, завдавши смертельних осколкових поранень. 

Микола Хорош народився у Великій Новосілці 11 липня 1940 року, якраз під час Другої світової війни. Його дитинство було важким і голодним. Коли подорослішав, закінчив курси водіїв. За фахом був газоелектрозварювальником. Усе життя працював у колгоспі «Родина». Збудував дім, виховав двох синів. 

«Батько був майстром на всі руки. Усім нам допомагав. Жив скромно. На його долю  випали важкі випробування. У 2010-му він поховав старшого сина, через дев’ять років – дружину, з якою жив душа в душу. А в 2023-му війна забрала вже його… Хай пам'ять про мого батька живе в серцях всіх, хто його знав», – сказав Сергій Хорош, син Миколи.

«Дядя Коля був людиною з великої букви. Мав відкрити й добре серце. Був дуже добрим, працелюбним, чесним і добродушним. Завжди приходив на допомогу. Прекрасний сім’янин, батько, дідусь. Дуже шкода, що війна забирає таких гарних людей», – додала знайома родини Олена. 

У Миколи Дмитровича залишилися син, онуки, правнуки.

 З 24 лютого росіяни вбили 1831 мирного жителя Донеччини, поранили ще 4474. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!