портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 13 квітня 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

12 березня 2022 року разом із сином Олександром та знайомим загинула 73-річна жителька Маріуполя Олена Івашиніна. В автівку, в якій вони їхали, поцілив снаряд. 

Олена жила в багатоповерхівці у Кальміуському районі. 12 березня до неї із селища Мирне приїхав син Олександр із сусідом. 

«Син сказав, що їде за донькою, яка жила у тітки на 23-ому мікрорайоні. Проте де саме, він не знав. А Олена могла показати будинок. Вона сіла в автівку і вони поїхали. На вулиці Тополиній авто розстріляли. Олена, Олександр та сусід загинули від прямого влучання снаряду», – розповіла близька подруга Олени, Анна Алевтина. 

Олена Іванівна народилася і виросла в Маріуполі. У 33 роки стала вдовою. Самостійно виростила двох синів. Її пригадують позитивною і життєлюбною. 

«Тітка Олена – яскрава, красива, з тих, що можуть обертати планету. Чоловік Олег рано помер, хлопці були ще маленькі. Олена більше так і не одружилася. Навчилася водити авто. А ще й могла його сама відремонтувати. Тітка Олена вміла дружити. Вміла допомагати так, що тобі не соромно було приймати допомогу. Була прямолінійна», – згадала сусідка Тетяна. 

«Оленка, як же її не вистачає! Ми дружили багато років! Це була найчуттєвіша людина!  Такої любові до життя і людей я практично не зустрічала. Оптимістка! За найменшим покликом завжди поспішала на допомогу! Все допомагала своїм дітям! Її золоті руки дуже багатьом допомагали – з ремонтом і з масажем. Вона прекрасно співала – і не лише вдома, а й у хорі! Мала чудове почуття гумору! Про Івашиніну Олену Іванівну можна говорити безкінечно. Пам'ятаю її, люблю і дуже сумую!», – зазначила Анна Алевтина. 

Останки Олени поховали на городі старшого сина. Тіло Олександра забрала дружина і поховала на своєму городі. 

19 жовтня 2023 року матір і сина перепоховали на кладовищі селища Сєдове.

В Олени Іванівни залишився старший син та дві онуки.

Пам’ятаймо!