портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 13 травня 2024 року, 09:00

10 жовтня 2022 року внаслідок отриманих вибухових травм під час бойових дій поблизу селища Білогорівка на Луганщині загинув 44-річний старший солдат Едішер Кварацхелія, позивний Квара.

Едішер народився в місті Чхороцку, Грузія. Закінчив Тбіліський державний університет. Був військовим – служив у збройних силах Грузії. 2008 року захищав Батьківщину від російської агресії. Тож коли почалася російсько-українська війна, вирішив допомогти боротися проти ворога. Прибув в Україну та став на її захист. Брав участь в АТО/ООС.

Чоловік служив у 25-му окремому мотострілецькому батальйоні «Київська Русь», що в складі 54-ї механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. Був стрільцем-помічником гранатометника.

За свою службу був нагороджений медаллю за участь у боях на Світлодарській дузі, нагрудним знаком «За зразкову службу» та медаллю «За жертовність і любов до України».

О 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання. Донецька ОВА та платформа Меморіал вшановують пам’ять загиблих захисників Донеччини.