портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 13 грудня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують загиблих захисників з Донеччини.

12 жовтня 2022 року, в свій 24-й день народження, у бою з ворогом поблизу села Берестове загинув солдат Ернест Скалун.

Ернест народився у місті Маріуполь. Здобув дві вищі освіти за спеціальністю «Міжнародні відносини» в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та Маріупольському гуманітарному університеті. Працював помічником приватного нотаріуса.

24 лютого 2022 року чоловік пішов добровольцем на війну. У складі Зведеного загону ГУНП брав участь в обороні рідного Маріуполя. Виконував бойові завдання, надавав невідкладну медичну допомогу та евакуйовував цивільних. З 21 квітня 2022 року службу продовжив у лавах 8-го батальйону

10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» ЗСУ. Разом із побратимами воював на Харківщині (Прудянка), Луганщині (Лисичанськ) та Донеччині (Врубівка, Миколаївка, Спірне, Берестове, Соледар).

«Мій брат до останнього подиху лишався вірним присязі, виконував обов’язок по захисту Батьківщини з честю та гідністю. Утримуючи позиції, демонстрував стійкість та незламність. Під час служби проявив себе як безстрашний воїн, не вагався, коли потрібно було надавати допомогу чи евакуювати військових під обстрілами. Визначною була ніч на 23 червня

2022 року, коли при відступі евакуйовував свою роту. Тоді з пекла позашляховиком вивіз більше 50 людей особового складу. На його рахунку сотні врятованих життів побратимів», – розповіла Діана Палкіна.

Посмертно воїна нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали Ернеста на Південному кладовищі Києва.

У нього залишилися батьки, сестра, три племінниці, рідні, друзі та побратими. 

З 24 лютого росіяни вбили 1790 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4375. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!