портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 14 лютого 2024 року, 09:10

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією  згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

14 березня 2022 року в Маріуполі загинув 32-річний Сергій Жилін. Ворожий снаряд поцілив у квартиру на дев’ятому поверсі будинку, де знаходився чоловік. 

Після початку повномасштабної війни у Маріуполі було справжнє пекло. Тривали бої. Зникли водопостачання, газ, електроенергія. У той жахливий березень Сергій Жилін зустрів своє кохання.

«У ці важкі дні брат почав спілкуватися з дівчиною Оксаною – сусідкою з іншого поверху. Раніше вони завжди просто віталися і все. Однак несподівано знайшли одне в одному рідні душі. Після божевільних бомбардувань люди бачили, як вони гуляли двором під ручку», – розповів Гліб Жилін, брат загиблого.

Снаряд, який плоцілив у будинок на бульварі Шевченка, убив Сергія та Оксану.

Сергій Жилін закінчив Приазовський державний технічний університет. Займався музикою. У 2014 працював адміністратором на знімальному майданчику в Києві. Потім працював у Польщі. Сергій був творчою людиною, талановитим спортсменом у дисциплінах єдиноборства.

«Він розумівся у літературі, музиці, кіно, філології. Писав вірші. Був учасником музичного гурту «За межею», де виконував свої пісні, – розповів батько загиблого, В’ячеслав Жилін. –  Перший вірш Сергій написав, коли йому було три роки. Я його пам’ятаю дотепер: «З татом я гуляв у саду, бачу – хмара в ставку!»

У Сергія залишилися батьки та брат.

 З 24 лютого росіяни вбили 1857 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4566. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!