портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 14 березня 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

15 січня 2024 року у власній квартирі у селищі Нью-Йорк загинула 69-річна Любов Захарова. Російські військові скинули на населений пункт чотири керовані авіабомби.

«Від удару завалився під’їзд будинку, під завалами опинилася моя мама», – сказала дочка Марина Мартиненко.

Любов Захарова була родом із селища Неліпівка. Жила у селищі Нью-Йорк. Здобула спеціальність маляра-штукатура. Багато років працювала у сфері торгівлі. Потім була працівницею у місцевій школі №17 – прибиральницею, а згодом – охоронницею. Два останні роки перебувала на пенсії. Любила працювати на городі, вирощувати квіти. Мала гарний квітник біля дому.

«Коли ще до війни я приходила до мами, то милувалася квітами, їхнім ароматом. А ще вона дуже любила пекти. Спече, дзвонить мені: «Доця, прийдіть, я пиріжків напекла», – пригадала Марина.

Під час повномасштабної війни Любов залишалася у Нью-Йорку. Не хотіла виїжджати, казала: «Як покинути те, що нажила?». Жінка мріяла про перемогу і вірила, що війна скоро закінчиться.

«Моя матуся дуже хотіла жити. Сильно любила нас, переживала, раділа, що дожила до народження правнучки. Вона у наших серцях залишиться доброю, люблячою матусею, бабусею, прабабусею!», – розповіла Марина.

У Любові Захарової залишилися дві доньки, зяті, троє внуків, правнучка та інші родичі. 

 З 24 лютого росіяни вбили 1884 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4711. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!