портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 17 червня 2024 року, 09:01

24 березня 2022 року в Маріуполі обірвалося життя 53-річної Оксани Подобєдової. Вона пішла до криниці, щоби набрати води, коли туди прилетів снаряд. Жінка отримала осколкове поранення голови.

«Багато людей бачили, як це трапилось, але коли згодом видали довідку про смерть, то вказали, що вона померла через хворобу серця», – розповіла сестра загиблої Світлана.

Оксана багато років працювала медсестрою у профілакторії «Здоров’я» ВАТ «Азовмаш». Потім влаштувалася на роботу до пологового будинку. 

«Моя рідна сестричка цілий місяць намагалася вижити в Маріуполі – без світла, води, тепла, газу, мобільного звʼязку. Як і всі люди, добувала їжу і воду під обстрілами, готувала на вогні, щоби було чим нагодувати рідних. Тільки Бог знає, що їм довелося там пережити, коли туди летіли бомби та снаряди… Усі будинки в їхньому районі були випалені, лише їхній тримався, хоча і був пошкоджений, без вікон», – додала сестра. 

Спершу тіло Оксани прикопали біля дому, а потім перепоховали на Старокримському кладовищі.

О 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання. Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією  вшановують пам’ять убитих росіянами жителів Донеччини.