портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 18 листопада 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують загиблих захисників з Донеччини.

8 січня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Времівка загинув 20-річний солдат Руслан Ширков, позивний Смайл. Воїн отримав смертельну мінно-вибухову травму внаслідок ворожого мінометного обстрілу.

Руслан народився у Добропіллі. Навчався в ліцеї рідного міста та музичній школі №1. Зростав творчою і талановитою особистістю. Дуже гарно співав і грав на музичних інструментах. Міг вирішити будь-яку технічну проблему, завжди до кожного приходив на допомогу. Знав ідеально все про комп’ютери. Вступив на заочну форму навчання до Фізико-технічного інституту НТУУ «Київський політехнічний інститут імені І. Сікорського». Працював із батьком, разом робили ремонти у квартирах на замовлення.

Коли почалася повномасштабна війна, хлопець був студентом 2-го курсу, однак залишив навчання та став до лав Національної гвардії України. Служив у взводі розвідки спеціального призначення в ОЗСП «Азов». Був снайпером 2-ї категорії.

«Руслан – дуже щира і відповідальна людина. Він багато чого для мене зробив. Завжди мене оберігав та захищав від усього поганого навкруги. Дуже його не вистачає…» – зазначила його кохана Даша Пильтяй.

Поховали нацгвардійця на Краснопільському цвинтарі у місті Дніпро.

У Руслана залишилися батьки, брат, сестра, дівчина, інші рідні, друзі та побратими. 

З 24 лютого росіяни вбили 1775 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4314. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!