портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 19 вересня 2024 року, 09:00

5 вересня 2024 року в місті Костянтинівка російська армія відібрала життя Юрія Магери. Снаряд влучив по території приватного будинку, де перебував Юрій. Він отримав осколкове поранення, несумісне з життям.

Юрію Магері було 74 роки. Народився у Костянтинівці. Працював керівником музичної частини культурно-інформаційного центру. Був музикантом і аранжувальником. За його плечима – понад 30 років роботи у галузі культури у Костянтинівській громаді, сотні заходів і фестивалів. Він був автором гімну Костянтинівського району. Завжди усміхнений, любив жартувати.

«Він був для нас більше, ніж просто колегою. Талановитий митець, справжній професіонал, чудовий аранжувальник та яскрава, харизматична особистість. Юрій Петрович умів перетворювати звуки на живі емоції, даруючи радість і натхнення. Його музика була відлунням його душі – великої, відкритої, сповненої любові. А гімн став символом нашої єдності і віри в краще майбутнє. У спогадах оживають щасливі миті: репетиції, розмови, записи у студії. Ми втратили друга, який умів дарувати світло навіть у найтемніші часи. Наставника, який міг побачити талант», – розповіла колега, заступниця директора культурно-інформаційного центру Крістіна Василюк.

Вона пригадала, що до останнього Юрій запитував: «Ну що, коли вже будемо збиратися на концерт?»

«Проте його останній захід так і не відбувся…», – сказала Крістіна.

У Юрія Магери залишилися син, донька й онуки.

О 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання. Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією вшановують пам’ять убитих росіянами жителів Донеччини.