портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 21 листопада 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами мешканців Донеччини.

23 березня 2022 року в Маріуполі загинув 46-річний Євген Судак. Разом із родиною він переховувався у підвалі дев’ятиповерхівки на вулиці Металургійній, 19. На світанку, з різницею у кілька хвилин, російські військові скинули на будинок дві бомби. Стіни завалилися, загинули десятки людей. Разом із Євгеном – донечки Анна та Софія і дружина Христина. 

«Вони жили у п’ятому під’їзді нашого будинку. Переховувалися у підвалі четвертого. Він мав дві окремі кімнати. Мешканці пʼятого під’їзду були у великій, а люди, які прийшли в укриття пізніше, зайняли маленьку. Саме велике приміщення прийняло основний удар. Усі, хто там був, загинули. Ті, кому пощастило вижити у сусідній кімнаті, вибиралися через маленький лаз між третім і четвертим підʼїздами», – розповіла знайома родини Інна Бригантина.

Євген народився і жив у Маріуполі. Навчався у школі №39. Закінчив Приазовський державний технічний університет. Працював на металургійному комбінаті. Разом із дружиною виховував двох доньок. Анні було 12 років, Софійці – 15.

«Женя любив риболовлю та щось робити своїми руками. Жив для сім’ї», – сказала Інна Бригантина. 

Тіла загиблих на Металургійній 19 почали діставати з-під завалів тільки у середині травня 2022-го. На той час ідентифікували 37 людей.

«Євген із донечками були разом. Їх так і відкопали», – сказала подруга родини Інна Мялковська. 

Євгена з доньками поховали на Старокримському кладовищі Маріуполя.

З 24 лютого росіяни вбили 1776 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4325. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!