портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 21 грудня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією  згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Проти ночі 28 жовтня до будинку сім’ї Капканець на вулиці Донецькій у Волновасі увірвалися російські військові. Вони розстріляли Тетяну Капканець, її чоловіка Едуарда, синів Андрія та Олександра з дружинами і двох маленьких онуків. 27 жовтня 2023 року жінці виповнився 51 рік. Того дня вона у колі родини святкувала день народження.

«Незадовго до трагедії бачили, як дядько Едик спілкувався з російськими солдатами, і вони чи то посварилися, чи що… Тітка Тетяна ще після цього випадку ходила така задумана, небагатослівною була. Кума казала, що її ніколи такою не бачила», – сказав племінник Тетяни, Сергій Могілевський.

Тетяна закінчила десять класів у школі та сільськогосподарське училище. Мешкала вона з родиною в тимчасово окупованій Волновасі. Працювала продавчинею. Коли ж почалося російське повномасштабне вторгнення, евакуювалася до Польщі. Проте вже в квітні сімʼя повернулася додому.

Разом із рідними Тетяна займалася сімейним господарством. Капканці мали землю, яку засівали, а також тримали худобу – із цього заробляли. У передмісті Волновахи, Карлівці, родину знало багато людей. Про них відгукувалися, як про товариських і комунікабельних. 

Тетяна любила відпочинок на природі, біля ставка, час від часу вона з чоловіком та синами організовували сімейні пікніки.

«Вони завжди були разом, на всі вихідні і свята збиралися. Не було ніколи ані сварок, ані конфліктів між ними. Я з України поїхав у 2002 році, а коли приїхав через десять років, то нічого не змінилося – вони як були дружніми, так і залишилися», – додав Сергій.

У Тетяни Капканець залишилися двоюрідні брати, племінник, племінниця та інші рідні.

З 24 лютого росіяни вбили 1792 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4384. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!