портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 26 лютого 2024 року, 09:08

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами мешканців Донеччини.

28 березня 2022 року в Маріуполі загинув 29-річний Павло Прживальський. Поряд із ним загинула його кохана дівчина Ганна Оліна. 

Павло займався спортом, любив прогулянки з друзями та собакою. Працював електромонтером на металургійному комбінаті. 

«Після початку війни всі підприємства в Маріуполі зупинилися, але ми все одно ходили на роботу, бо у нашому цеху були ємності з різними технічними рідинами. Ми повинні були стежити, аби не сталося аварії. Так тривало до кінця лютого. На початку березня пересуватися містом було вже неможливо. Останній раз ми з Павлом розмовляли десь 1 березня, потім зв'язок пропав», – розповіли колеги Павла.

З Ганною Оліною Павло почав зустрічатися незадовго до повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Від обстрілів міста пара переховувалася у підвалі приватного будинку в мікрорайоні «Мирний», де жила Ганна. Там вони і загинули 28 березня.

«Як кажуть очевидці, у будинок було три «прильоти». Після першого вони ще були живі. Другий та третій, на жаль, обірвали життя молодої пари», – розповіли знайомі Павла.

З 24 лютого росіяни вбили 1872 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4620. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома.

Пам’ятаймо