портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 26 листопада 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією  згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

11 березня 2022 року в селі Іванівка російські військові закатували місцевого мешканця Віталія Почанкіна. Поруч із ним загинув його брат Володимир. Окупанти витягнули чоловіків з укриття, поламали кістки, відбили внутрішні органи, вибили очі. 

36-річний Віталій Почанкін та його молодший брат Володимир із перших днів повномасштабного вторгнення почали допомагати військовій частині в Іванівці, вказуючи на місце розташування ворожої артилерії. Згодом частина відступила із втратами, а Віталій з братом залишилися в селі. Вони залишились із матір’ю, яка тоді сильно захворіла. Братів «здали» окупантам місцеві колаборанти.

Віталій був родом з Іванівки. Закінчив у селі школу, потім здобув фах аудитора. Брав участь в АТО. Мав статус ветерана війни. Після демобілізації змінив декілька робіт. Обожнював куховарити.

«Вітя-Віталя був дуже ніжним. Він дбав про тепло у будинку, був чудовим кухарем, варив свій фірмовий борщ. Ніколи не просив і не купував багато речей, обходився найнеобхіднішим. Опікувався мною, турбувався й оберігав», – розповіла мама Віталія, Ірина Почанкіна. 

У Віталія Почанкіна залишилися мама Ірина та брат Андрій, який нині захищає Україну від окупантів.

З 24 лютого росіяни вбили 1780 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4330. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!