портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 27 листопада 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

11 березня 2022 року в селі Іванівка російські військові закатували місцевого мешканця Володимира Почанкіна. Поруч із ним загинув його брат Віталій. Окупанти витягнули чоловіків з укриття, поламали кістки, відбили внутрішні органи, вибили очі. 

31-річний Володимир Почанкін та його старший брат Віталій із перших днів повномасштабного вторгнення почали допомагати військовій частині в Іванівці, вказуючи на місце розташування ворожої артилерії. Згодом частина відступила із втратами, а Володимир із братом залишилися в селі. Вони залишились з матір'ю, яка тоді сильно захворіла. Чоловіків «здали» російським окупантам місцеві колаборанти.

Володимир був родом з Іванівки. Закінчив у селі школу, а потім навчався в юридичному інституті. Брав участь в АТО. Мав статус ветерана війни. Після служби змінив декілька робіт. Був активним і працелюбним. Займався спортом. Зокрема, був нападаючим у місцевій футбольній команді.

«Вова був душею компанії: запальний, веселий, жартівник. Не шкодував грошей для хресних, племінників, любив своє авто і називав його «ласточка». В останній день життя бігав до розбитої лікарні і збирав ліки від серця для мене…», – розповіла мама Володимира, Ірина Почанкіна. 

У Володимира Почанкіна залишилися мама Ірина та брат Андрій, який захищає Україну на фронті.

З 24 лютого росіяни вбили 1780 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4331. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!